Ljubljana – Kranjska Gora

Najin vikend sva začela že v petek in si privoščila malce zabave, bowling, biljard, kino, ter prespala v Radisson Blue Ljubljana. V notranjem zagrajenem dvorišču imajo polnilnico Type2 in šuko vtičnice.

DSC_0895

S polno baterijo sva štartala v Kranjsko Goro, po avtocesti s tempomatom na 100km/h sva porabila 45% baterije za 90km poti.

Parkirišče je bilo sicer zasedeno zaradi BMWjevega dogodka, a pri polnilnici eno mesto prosto. Na enem pa priklučen Nissan Leaf.

Pri odhodu naju je ustavil voznik drugega Leafa ki je rabil polnjenje a zaradi zasedenosti polnilnice prej ni mogel priklopiti. Solidarno sva odstopila mesto njemu saj je imel le še kakšno urco časa za polnjenje pred povratkom nazaj proti domu in samo 5% baterije. Po menjavi telefonskih številk za lažjo komunikacijo, sva se odpravila do hotela Skipass kjer je imel BMW Avto aktiv deželo xDrive.

Po registraciji in uvodnem predavanju o pogonu xDrive s strani inštruktorja vožnje g. Marjana Božiča, smo si na parkirišču ogledali kako to deluje v praksi. Na posebni valoviti rampi, je BMW pomahal s kolesom v zraku, energija pogona pa je prešla na drugo stran osi kjer je kolo imelo oprijem.

IMG_20180217_181530_661

Vožnja xDrive nas je popeljala na vrh prelaza Korensko sedlo, nato pa spust in ledeni poligon pod strmino Podkoren. Vijuganje med stožci na ledeni podlagi in preizkušnja xDrive pogona. Test Hill Descent Control(HDC) sistema pa pri vožnji po ozki gozdni cesti.

Na ledeni poligon z najinim BMW-jčkom na žalost nisva uspela se pririnit, saj je ob koncu dneva tam dirkala BMW ekipa. Je pa naredil dva kroga na sosednjem ledenem parkirišču pred okrepčevalnico pod smučiščem. Neverjetno ne zdrsne zlepa na ledu, preizkušen je tudi že v obilnem sneženju, kjer nama je zaprl pot Audi.

DSC_0917

Z i3 BMW-jčkom nisva imela nobenega problema se ustavit, zadržat vozilo v klancu in speljat, medtem ko je voznik Audija se mučil z oprijemom in smerjo vožnje…(letne gume?!)

Oddih sva nadaljevala s polpenzionom v Hotelu Špik**** v Gozd Martuljku. Čeprav sva samo prespala, sva po odjavi še koristila bazen.

Na poti nazaj domov sva se ustavila na kavici pri kolegu v Mojstrani, kjer sva si ogledala njegovo sončno elektrarno in dobila nov vpogled v samo konstrukcijo in izvedbo, tako da se ve kaj in kako naprej z načrtovanjem svoje sončne elektrarne na vikendu.

Polnjenje na hitri SODO Petrolovi polnilnici  BS Voklo in pot domov.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s