Trbovlje – Trutnov (CZE)

Najin letni dopust sva začela načrtovati že januarja. Svetovno GPC prvenstvo v powerliftingu – dviganju uteži. Iskanje polnilnic na 11ih različnih aplikacijah, različnih straneh ponudnikov, iskanje optimalne poti zaradi dosega in razdalje med polnilnicami. V Trutnov sem šla že 2x (prvič sama z maminim Cliotom leta 2014, nato leta 2015 s partnerjem in njegovim 18 let starim Passatom). Ker sva planirala pot po najkrajši poti Trbovlje – Ljubljana – Maribor – Graz – Dunaj – Brno – Hradec Kralove – Trutnov, po avtocesti in glavnih cestah, razdalja pride v grobem 780km, predvidoma 8 postankov, večina na hitrih polnilnicah, 9 ur same vožnje in še 7 ur postankov.

map

Zaradi rizika nedelujočih polnilnic in različnih informacij o isti polnilnici ali je ”hitra” ali ”počasna”, priključkih na polnilnicah, nekje je bil podatek samo o CHAdeMO priključku(ki ga i3 nima). Vse skupaj 1800km dolga pot, daljši postanki, nezanesljive informacije, nepotrebne pogodbe z dobavitelji elektrike (ČEZ) za RFID kartico za aktivacijo polnilnice, (pravočasno pa sem pridobila kartico od EVN, aplikacijo TANKE, aplikacijo evmapa.cz), zaradi vseh teh vidikov, sva stopila do najinega BMW i3 prodajalca in prosila za Add-on Mobility program, ki so ga ob prodaji i3 oglaševali, za daljšo pot, nedosegljivo z električnim avtom. BMW nama je priskrbel testno vozilo 320d xdrive gran turismo in vključenih 2000km. V tujini je to že razširjen program, v Nemčiji ima BMW pogodbo z SIXT.

Ponudba v Ameriki, ki so jo oglaševali tudi pri nas.

bmw i sixt

Nemška stran SIXT v sodelovanju z BMW i

Vozilo je bogato opremljeno, navdušil je asistent dolgih luči, z matričnim osvetljevanjem odlično osvetli okolico vozila, ne moti pa nasproti vozečih voznikov, saj levo stran izklopi. Pogrešala sva head-up display, saj pri avtomatiku hitro pozabiš na hitrost in omejitve. Solidno velik prtljažni del, razkošje v drugi vrsti in prednji športni sedeži M paketa. Na porabo se nisva pazila, tako ke bila izven mesta 6,4L/100km, mestna pa 11,2L/100km. Skupni strošek goriva je bil 169,34€, s tem da sva vrnila poln rezervoar nafte. Tako je strošek na kilometer 9 centov, in naju je prišlo ceneje kot rizik starega avta in 16centov/km ter nezanesljivost tujih polnilnic(kot tista v Zagrebu).

Pot čez Avstrijo je bila precej nezanimiva sama avtocesta, gneča čez Dunaj; ob meji z Češko pa same veterne elektrarne.

Trutnov je majhno, prijetno mestece, kjer je center okrog malega trga, na vogalu katerega sva spala v butičnem hotelu Nelly Kelly’s v sklopu Irish Pub-a. Dobra hrana, odličen zajtrk, prijazno osebje, čiste sobe, moderna oprema, prijetno vzdušje.

trutnov pano

Trg

trutnov-5

trutnov-2

trutnov-4

Mestna hiša – lokacija Evropskega GPC prvenstva 2014

trutnov-6

Kulinarika v mestu je raznolika, veliko ponudbe, od lokalnih čeških knedličkov in svinjske pečenke, odlična ponudba steakov in malce eksotike medaljoni divjega pujsa mariniran v ginu in brinovih jagodah z pečenim krompirčkom z morsko soljo.

FS Restaurant – Wild boar marinated in gin & juniper berries, baked potato with sea salt.

Nelly Kelly’s – Steak z vyzrálé hovězí svíčkové (mladý býček z farmářského chovu)

Restaurace Pod Lékárnou – Hovězí žebro Charolais pečené v zázvorovo-sojové marinádě s grilovaným kukuřičným klasem a naší whiskey omáčkou

Nelly Kelly’s – Palačinky s vanilkovou zmrzlinou, čokoládou a šlehačkou

Mesto ima svojo pivovarno, čeprav njihovega hmeljnega napitka ni mogoče dobiti v navadni trgovini, imajo le svojo malo prodajalno. V restavracijah pa smo ga kar pogrešali na meniju pijač.

img_20170918_192402_715644141933.jpg

Pivovarna Krakonoš

Na tekmovanju so se izkazale naše punce, za katere je bil to prvi nastop na Svetovnem prvenstvu. Bravo punce!

Leave a comment