Trbovlje – Pivka

Tankovski vikend v Parku vojaške zgodovine v Pivki

Polnilnica na vrhnjem parkirišču pri Kantini je skrita med smetnjaki, ni posebej označena ne s tablo ne s talnimi označbami, tako ne bodite presenečeni če so tam parkirani motorji ali pa kak ICE avto. Sprva sva iskala polnilnico na spodnjem parkirišču ter parkirišču za avto dome. Prostorno parkirišče za počitek in polnjenje a sence nikjer. Velika usmerjevalna tabla/zemljevid lepo prikaže velikost parka in polnilnico zgoraj pri Kantini. Za aktivacijo je potrebna RFID kartica(PETROL), možno jo je dobiti tudi pri osebju.

Ogledala sva si celoten park v vodeni skupini, ter se zgužvala v ”našo” podmornico, pogledala predstavitev in demonstracijske vožnje tankov in oklepnih vozil, tudi famozne Patrie. V tisti eni uri kratkih voženj so najbrž pokurli toliko CO2 in ostalih izpušnih plinov kolikor sva jih v 6ih mesecih midva prihranila z vožnjo i3.

Med tem časom se je i3 napolnil a lej ga zlomka kabel se ni sprostil iz vtičnice na polnilnici. Klici na help številko, resetiranje polnilnice 2x, nekajkrat se sliši klik kot sprostitev ključavnice a nič kabel še drži. tretji klic in klic operaterja do proizvajalca polnilnice in spet daljinski reset, so sprostili kabel iz vtičnice. Vmes se je odklopil tudi drugi avto na vtičnici 1, ki pa je za ponovno aktivacijo zahteval login s kartico, na srečo je bila št. mobilca napisana na listu na armaturni plošči in hiter klic, pač taka je situacija.

WP_20170528_001

Odličen kratek izlet za cel dan, ogled parka z vodičem, mlad aktiv se trudi prikazati novejšo zgodovino, ki jo ”mladi iz generacije Y” nismo spoznali med učnimi urami zgodovine, sami se pa ne spomnimo, ker smo bili takrat še premajhni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s